3.png

Ziektefasen

“Ik vond het zelf lastig om in te schatten wat je van iemand kan vragen. Wat kan ze aan? Hoe maak je dat bespreekbaar? En wat is in welke fase belangrijk?”

 

Er komt veel op uw medewerker af, merkt u. De ziekte, de emoties en de medische achtbaan: alles moet ‘een plek’ krijgen. Maar dat gaat met vallen en opstaan. Net als de terugkeer naar het dagelijkse leven – ook bij u op de werkvloer. Er zijn controles in het ziekenhuis, nabehandelingen en veel gesprekken. Met u, maar ook bijvoorbeeld met de bedrijfsarts en Human Resources. Ondertussen bouwt uw werknemer de werkuren op.

En juist dan worden de langetermijngevolgen van kanker zichtbaar: vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen en wisselende belastbaarheid. Hoe gaan u en uw werknemer hiermee om? Zodat jullie beiden grip krijgen?

Ziektefasen bij verzuim

In de behandelfase kijken we samen naar deze thema’s:

 • Effectief communiceren
  Hoe gaat u effectief het gesprek aan over werk, ziekte en gezondheid? Ook brengen we structuur aan, bijvoorbeeld in het overleg tussen u en uw werknemer. Zo krijgen jullie beiden meer regie.
 • Omgaan met afnemend werkvermogen
  Bij kanker zijn de behandelingen op zich ziekmakend. Tenminste, vaak wel. Samen bekijken we de voordelen van ‘aan het werk en vitaal blijven.’ Ook maken jullie duidelijke afspraken: over het werk en de communicatie. Dit verlaagt het verzuim en de drempel om later het werk weer op te pakken.

Ná de behandelingen pakken we vooral deze thema’s aan:

 • Managen van de gevolgen
  Vermoeidheid, concentratieproblemen, wisselend belastbaar zijn... Allemaal stresserende langetermijngevolgen, waarmee u en uw werknemer ‘moeten’ leren omgaan. Wij leren u dit.
 • Revalideren en structureren
  Op zoek naar de balans tussen werk en herstel. We kijken naar sport en revalidatie aan de ene kant, en belastbaarheid, coping en kaders aan de andere kant. Zo houden jullie overzicht, met realistische doelen.
 • Werk opbouwen
  Samen laten we uw werknemer op een veilige, effectieve manier terugkeren op de werkvloer. We kijken naar kansen en mogelijkheden, maar ook naar bijvoorbeeld rol van werk in het leven van uw medewerker, de omgang met collega’s en actuele wet- en regelgeving.

Continu bieden we concrete handvatten en overzicht, uiteraard volgens alle wettelijk eisen. Dit doen we via coaching, herstelondersteuning, driegesprekken en voorlichting.

Neem gerust contact op of meld uw medewerker aan voor een quickscan.

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker