6.png

Alles-in-1 Werkkracht bij kanker®

“Veel elementen waar je normaal gesproken niet aan zou denken, zijn door Re-turn onder de aandacht gebracht.”

De eerste periode zit uw werknemer volop in de behandelingen. Een heftige tijd, fysiek en emotioneel. Weet u eigenlijk wat uw rol nu is? Na verloop van tijd worden de behandelingen afgerond en is er de uitdaging om uw werknemer weer te laten opbouwen. Maar hoe pakt u dat aan, veilig en met respect voor iemands nieuwe grenzen? 60-90% van de mensen met kanker wil binnen anderhalf jaar het werk weer oppakken. Ondertussen heeft 70% behoefte aan goede ondersteuning hierbij.

Daarom ontwikkelde Re-turn ‘Werkkracht bij kanker®’: een bewezen en effectieve alles-in-1-methode, die uw werknemer én u als werkgever begeleidt bij verzuim en re-integratie.

Hierbij biedt Re-turn als enige in Nederland de combinatie van revalidatie en re-integratie. Want een zieke werknemer is patiënt geworden, maar gelukkig ook werknemer gebleven, vinden wij. En de balans vinden tussen persoonlijk herstel, werk en privé: dáár gaat het om als je herstelt van kanker.

Met ‘Werkkracht bij kanker®’ helpen we uw medewerker om onder andere:

  • re-integratie te combineren met sport of psychosociale ondersteuning
  • om te gaan met de langetermijngevolgen van de ziekte, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en wisselende belastbaarheid
  • balans te vinden in de (werk)week, ook thuis

Ondertussen staan we u als leidinggevende ook bij, bijvoorbeeld om:

  • balans te vinden tussen zorgzaam en zakelijk
  • structuur aan te brengen in de werkopbouw en afspraken, ook met bijvoorbeeld de bedrijfsarts
  • realistische doelen te stellen
  • te voldoen aan actuele wet- en regelgeving
  • effectief te communiceren over kanker en gezondheid, ook richting collega’s.

Met Re-turn krijgt u houvast, zodat u uw werknemer professioneel én betrokken begeleidt. Uit ervaring blijkt dat Re-turns alles-in-1-aanpak de beste weg is om eerder, beter en met meer plezier aan de slag te gaan. Bovendien bespaart u zo tot wel drie maanden op ziekteverzuim.

Heeft u vragen? Of wilt u eens kennismaken? Neem gerust contact op.

Stappenplan

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker