6.png

Veelgestelde vragen - Over Re-turn

 

Omdat het verzuim lang duurt, in 70% van de gevallen zo’n 18 maanden. En hoe eerder en beter u uw werknemer bij het werk betrokken houdt, hoe korter hij of zij afwezig is. Sterker, met Re-turn bespaart u tot wel drie maanden op verzuimkosten. Bovendien keert uw werknemer gemotiveerder en sneller terug op de werkvloer omdat wij lange termijn gevolgen van kanker actief adresseren.

Moment 1
Aan de start van de fase van de behandelingen. Uw werknemer heeft nog relatief veel veerkracht en werkvermogen maar tegelijkertijd een brij van taken, emoties en rolveranderingen. We kijken dan naar de rol van werk, bieden structuur en helpen ook bij de communicatie tussen u en uw werknemer. Zo komen jullie tot goede afspraken, of uw medewerker nu wel of niet werkt tijdens de behandelingen.

Moment 2
Als de behandelingen zijn afgerond. Dan is de uitdaging: hoe pakt uw medewerker het werk weer op, terwijl hij ook moet herstellen en nog weinig energie heeft? Ondersteuning biedt dan zekerheid, duidelijkheid en rust.

Omdat fysieke conditie en mentale weerbaarheid niet alleen helpen om aan het werk te gaan, maar ook om aan het werk te blijven. Het één versterkt het ander, dat weten wij uit kennis én ervaring. Wel is het een hele uitdaging. Als enige in Nederland combineert Re-turn revalidatie en re-integratie gestructureerd en vanaf het begin.

Ja, wij werken in heel Nederland. We begeleiden aan huis en op de werkvloer, want daar moet het tenslotte gebeuren.

Wij werken met een landelijk team van professionele begeleiders. Kijk bij ons team om kennis te maken met Re-turn.

Voor praktische tips en actueel nieuws kunt u zich vrijblijvend inschrijven voor onze e-mailnieuwsbrief. Uiteraard behandelen we uw gegevens volstrekt vertrouwelijk. Ook bieden we in onze trajecten diepgaande kennis, zoals handige checklists, voor u als leidinggevende. Wilt u uw organisatie toekomst gereed maken? Informeer eens naar onze workshops of een vrijblijvende kennismaking.

 

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker