5.png

Over Re-turn

Uw werknemer komt wat gespannen naar u toe en vraagt ‘of u even tijd heeft?’. Het gaat over het bezoek aan het ziekenhuis. De uitslag is binnengekomen en die liegt niet: het is kanker. U schrikt, als mens en als leidinggevende. Hoe moet u reageren? Wat betekent dit voor het lopende werk? Hoeveel kost het verzuim uw organisatie? Komt uw collega überhaupt nog terug? En zo ja, hoe pakt u dat aan?

Vragen waar wij u bij kunnen helpen. Want Re-turn is dé expert in Nederland op het gebied van verzuim en re-integratie bij kanker.

Net zoals we bij talloze opdrachtgevers met succes doen. Want maar liefst 40.000 mensen in de beroepsbevolking krijgen kanker. Elk jaar opnieuw. En niet voor ‘even’: de gemiddelde verzuimduur is 18 maanden. Zolang moet u loon doorbetalen en vervanging regelen. Geen pretje. Gelukkig keren steeds meer werknemers met kanker terug naar de werkvloer.

Maar daarbij heeft uw werknemer wél begeleiding nodig.

Sterker, u bent dit verplicht vanuit de Wet Verbetering Poortwachter (WVP). En hoe eerder in het ziekteproces dit gebeurt, hoe gemotiveerder en sneller mensen weer aan het werk gaan én blijven. Dit bespaart u tijd en geld, terwijl uw medewerker meedoet en meetelt. Want werken is gezond. Ook bij kanker.

Re-turn begeleidt werknemers met kanker én werkgevers bij verzuim en re-integratie.

Dit doen we in heel het land, met een team van professionele begeleiders. Persoonlijk en op maat, volgens onze zelfontwikkelde en beproefde methode ‘Werkkracht bij kanker’. Als enige in Nederland combineren wij revalidatie én re-integratie. U merkt dus direct verbetering.

Schakel Re-turn in als u wilt dat:

  • uw werknemer goed herstelt
  • de verzuimkosten binnen de perken blijven
  • het verzuim niet onnodig lang duurt
  • uw organisatie geen loonsanctie oploopt
  • uw medewerker weer goed inzetbaar en gemotiveerd aan de slag gaat

Heeft u vragen? Of wilt u eens kennismaken? Neem gerust contact op.

 

KWFleven met kankerOvalGroep werk en kanker